Een spoedcursus of reguliere rijlessen volgen?

Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk zijn rijbewijs halen. Dit kan door reguliere rijlessen in te plannen bij een rijschool, maar veel rijscholen bieden ook spoedcursussen aan waarvan je gebruik kunt maken. Via een spoedcursus is het mogelijk om soms al binnen 10 dagen je rijbewijs te behalen. Wat zijn de voor- en nadelen van een spoedcursus of reguliere rijlessen? Ook rijscholen Den Haag bieden deze mogelijkheid vaak aan.

Spoedcursus rijbewijs

rijlessenBij een spoedcursus worden zoveel mogelijk lessen in een paar dagen ingepland zodat je zeker klaar bent voor het rijexamen wanneer je deze moet gaan afleggen. Dit betekent dat je vaak tot wel 5 uur per dag lessen neemt om het autorijden zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

Eigenlijk kunnen we stellen dat dit meteen één van de beste manieren is om snel te leren autorijden. Een nadeel is wel dat de kosten voor een spoedcursus wat hoger liggen omdat de rijinstructeur natuurlijk veel tijd in zijn of haar schema moet vrijmaken om al jouw rijlessen in een korte tijd in te plannen.

Reguliere rijlessen volgen

Bij het volgen van reguliere rijlessen duurt het wat langer voordat je klaar bent voor het praktijkexamen. Hier plan je namelijk in samenspraak met de rijschool de rijlessen elke keer los in. Het wordt wel aangeraden om in blokken van twee uur te lessen, maar soms is dit niet mogelijk op de door jou gewenste tijden. Het voordeel is dat je goedkoper uit kunt zijn met reguliere rijlessen, echter is dit ook afhankelijk van het aantal rijlessen dat je nodig hebt. Bij een spoedcursus zitten namelijk vaak gratis herexamens inbegrepen.

Woon je in flevoland? Dan kun je met deze informatie een rijschool almere vinden. Veel succes ermee!