Een spoedcursus; doen of niet?

Snel je rijbewijs halen is iets dat veel nieuwe bestuurders willen. Ze willen zo snel mogelijk achter het stuur kruipen, en de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze maar willen. Sommige mensen doen enkele maanden over het halen van hun rijbewijs. En anderen hebben liever een spoedcursus. In een spoedcursus rijbewijs Utrecht ga je binnen enkele dagen je rijbewijs halen. Je gaat direct van start en krijgt praktijkles, theorieles en je kunt een examen afnemen. Zo kun je binnen enkele weken je rijbewijs al hebben. Een spoedcursus kan voor- en nadelen hebben.

Voordelen spoedcursus

Een spoedcursus heeft voordelen. Vaak zul je namelijk snel slagen voor je rijbewijs. Over het algemeen is het wel iets duurder dan reguliere lessen. Dat is ook logisch want er moet tijd voor je vrij gemaakt worden en er moet heel intensief les gegeven worden. Sommige mensen hebben moeite met zaken vasthouden en voor deze groep is een spoedcursus dan ook ideaal. Zo worden ze in feite gedwongen om de lessen te volgen en af te gaan rijden bij het CBR, en zullen zo sneller hun rijbewijs halen.

En Nadelen..

Er kunnen ook nadelen aan het volgens van een spoedcursus rijbewijs zitten. Je krijgt de lessen van enkele maanden nu in 1 – 2 weken voorgeschoteld. Dat kan voor sommige mensen een beetje overweldigend zijn, voor anderen is dit juist zeer effectief. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf afvraagt wat het beste bij jou zal passen. Als je echt super snel je rijbewijs wilt halen en het liefst alle stof in 1 keer krijgt, dan is een spoedcursus zeker interessant voor je. Heb je liever dat alles verspreid is over meerdere weken of maanden, dan kun je beter kiezen voor losse lessen.

Bespreek wat voor jou het beste is

Je kunt natuurlijk altijd met je instructeur bespreken wat de beste situatie voor jou is. Natuurlijk is dit alles tijdens een proefles te bespreken. Je kunt direct voelen of de auto goed bij je past, en je weet ook direct of je leuke gesprekken met de instructeur hebt (erg belangrijk). Als je meer informatie wilt over spoedcursussen of rijscholen in Utrecht bekijk dan: