Duurzame producten zijn hot!

Consumenten beginnen steeds meer interesse te krijgen in duurzame producten. Zo ook in het natuurproduct kurk. Dit product is zeer geschikt om vloeren van te maken, en dit gebeurd dan ook zeer regelmatig.

Veel consumenten kiezen ervoor om een vloer van kurk te laten plaatsen. Ten eerste is het een product dat weinig onderhoud nodig heeft. En ten tweede is het zeer natuurvriendelijk. Dit spreekt veel mensen aan, zeker in deze tijden. Een kurkvloer is beschikbaar in diverse vormen.

Mogelijkheden van Kurk

design woonkamerTen eerste zijn er diverse mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld kurk in de vorm van laminaat, maar ook als tegels. Deze laatste variant kan op de vloer worden geplakt, en zorgt ervoor dat uw kamers er mooi uit komen te zien.

Wist u trouwens dat u ook gemakkelijk kruk in de badkamer kunt plaatsen? Iets dat niet veel mensen weten.

Zodra de vloer is gelegd is het belangrijk om deze te behandelen met een middel. Dit zal de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen. Het kurk is vaak vanuit de fabriek onbewerkt, puur natuur dus. Dit is heel erg mooi, maar om op een onbewerkte vloer te gaan leven is niet zo’n goed idee. Als u de vloer zelf gaat leggen kunt u voor een goed middel kiezen. Laat u de vloer door een professional leggen? Dan zal dit bedrijf er zorg voor dragen dat de vloer netjes wordt afgewerkt. Informeer bij uw vloerenspecialist naar de mogelijkheden.

Heel huis met kurk?

Als u kiest voor nieuwe kurk vloeren, zijn er natuurlijk diverse mogelijkheden. Misschien wilt u alleen de woonkamer voorzien van kurk, of misschien wil u het hele huis laten doen. Over het algemeen kunt u een korting bedingen als u voor meerdere kamers en grotere oppervlakken kiest. Informeer natuurlijk naar de mogelijkheden en opties op dit vlak.