Bangkok, de stad waar veel mensen naar afreizen

bangkok reizenDe stad waar de meeste mensen hun reis naar Thailand beginnen. Of je vindt het geweldig, of je vindt er niks aan. Bangkok heeft in elk geval voor ieder wat wils en als je jezelf wat aanpast kun je er een geweldige tijd hebben. Er zijn ook veel andere steden waar je via vluchten Thailand kunt komen. Ook wordt er soms voor de trein gekozen.

Er zijn vele prachtige bezienswaardigheden in Bangkok. Er zijn een aantal tempels die je sowieso niet mag missen. Wat PhraKaeo, Wat Arun, Wat Pho zijn enkele voorbeelden die een absolute aanrader zijn. Bekleed met goud en mozaïek, de liggende Boeddha en de smaragd groene Boeddha maken deze tempels een prachtige en bijzondere plek.

Een fietstocht maken in Bangkok

Daarnaast moet je als Nederlander in Bangkok zeker een fietstocht maken. Op de fiets zie je weer hele andere dingen dan vanuit de metro , de taxi of zelfs de tuktuk. Je fiets door smalle straatjes, over marktjes en bruggetjes en ziet prachtige dingen. Je ziet het echte Bangkok, en niet alleen het toeristische Bangkok. Onder leiding van een gids die onderweg ook nog eens veel verteld kom je een hoop te weten over de mensen en het leven in de stad. Absoluut een aanrader!

Het eten in Bangkok is geweldig. Je hebt tal van stalletjes, kraampjes en eettentjes waar je heerlijke Pad Thai, Curry en Spring Rolls (loempia) kan eten. Pas op met de pittige gerechten, zelf als je maar om een klein beetje pittig vraagt is het voor ons als Nederlanders zelfs vaak nog veel te heet. Bestel in elk geval altijd water bij je maaltijd, zo ben je beter voorbereid. En kijk goed naar de hygiene. De meeste gerechten worden op hoog vuur gewokt zodat de bacterien gedood worden. Maar dan alsnog is het belangrijk dat het vlees in het ijs ligt en goed gekoeld is. Het laatste wat je wilt is een voedselvergiftiging oplopen tijdens je vakantie.

Rondvaarten over de rivier

Bangkok ligt aan de rivier en daardoor wordt er een hoop vanaf het water gedaan. Neem vooral een rondvaart over de rivier en ontdek plekjes die je vanaf het vaste land niet ziet. De rivier heeft ook allerlei vertakkingen waardoor je ook op de smalle stukjes van de rivier met een boot je makkelijk kan verplaatsen. Zeker in de gebieden waar de metro en de skytrain niet rijden is het aan te raden om voor 20 baht een snelle boot te nemen.

Je houdt van de lucht, de chaos, de mensen, de gebouwen, de marktjes, de barretjes, de tuktuks of je houdt er niet van. Bangkok heeft van alles wat, dus ga het zeker ontdekken!